Menyasszony előkészületek (Esküvői cikksorozat 3. rész)

Menyasszony előkészületek (Esküvői cikksorozat 3. rész)

Te tudod, hogy egy menyasszonyi készülődés fotózása és videózása hogyan zajlik? Ahogyan a vőlegény készülődésnél is, úgy a menyasszony készülődéséhez fűződő információ hiányt szeretnénk megvilágítani az alábbi szöveges posztban.

A menyasszonyok sokszor már hajnalban kezdik a készülődést ellentétben a vőlegényekkel. Ezért is nagyon sok időt spórolhatsz meg, ha a fodrászt és a sminkest is elhívod a készülődés helyszínére, hogy az utazásokkal ne menjen az idő, mert az esküvő napján különösen gyorsan fog telni az idő, így érdemes minden „felesleges” percét megspórolni, amit csak lehet! Legyenek körülötted a szeretteid és a barátnőid, főleg, ha izgulós vagy, hogy eltereljék a figyelmed a felesleges gondolatokról. Továbbá előnyös, ha az utolsó pillanatban közbejött problémákat van kire leosztani, hogy ne Neked kelljen konkrétan intézkedni. Továbbá a hajadat és a sminkedet, ne magadnak csináld, bármilyen ügyes is vagy, az esküvőd napján, amiből csak lehet vond ki magad és élvezd, éld át! Láttunk már menyasszonyt az anyukájának és magának sminket készíteni, dekorációt készíteni, intézkedni, telefonálgatni, vitázni. Higgyétek el az esküvőtök délelőttjére szívesebben fogsz visszagondolni, ha kiélvezted, mint ha átrohantad volna, továbbá a felvételeket is nagyban meghatározza a nyugalmad és jókedved! Amennyiben szeretnéd több felvételen is visszalátni szüleidet, testvéreidet vagy bárkit aki számodra fontos arra az előkészületek tökéletesen alkalmas, mivel a nap későbbi részében már a vőlegényeddel és a násznéppel is törődnöd kell, így egyre kevesebb lehetőségünk lesz a számodra legfontosabb emberekkel közös emlékeket készíteni. Erre azért is hívjuk fel a figyelmet, hogy az esküvőn minél többet töltsetek időt, azokkal az emberekkel, akik a legfontosabbak számotokra és a legtöbb felvételen szeretnétek velük szerepelni. Ne utólag keressetek az átadott anyagokban közös felvételeket a számotokra fontos emberekkel, úgy, hogy az esküvő napján alig láthattunk együtt a számodra fontos emberekkel.

 

Az alábbi felsorolásban az általunk összegyűjtött opciókat, hogy miket is lehet megörökíteni a menyasszony készülődése folyamán. Ezeket fogjuk most részletesebben kifejteni és szükséges időt is hozzájuk rendelni, így könnyebben tudtok tervezni

 

  • Menyasszony kiegészítői
  • Menyasszonyi smink és haj megörökítése
  • Hangolódás, iszogatás a családtagokkal, koszorúslányokkal, barátokkal
  • Vőlegény ajándékának, levelének kibontása, fogadalom írás
  • Portrék
  • Csoportkép a koszorúslányokkal

 

Menyasszony kiegészítői

 Nagyon fontos, hogy minden olyan kiegészítő, kellék, ruha össze legyen készítve a készülődös szobába, amit szeretnétek, hogy a képeken szerepeljenek.

A menyasszony esetében ilyen kiegészítők lehetnek az ékszerek, fátyol, parfüm, cipők. Szívesen csinálunk képet a ruhákról (menyasszonyi és menyecske) felakasztva.

Illetve, ha szeretnétek érdemes a menyasszonyi készülődős szobába bekészíteni a menyasszonyi csokrot, karikagyűrűket és esetleg a meghívót is így akár azok is rákerülhetnek az előkészületi képekre.

Jó, ha van egy asztal vagy egy olyan textúrált vagy homogén felület, amin el tudjuk helyezni a kiegészítőket.

Ha közelebbinek érzitek magatokhoz van lehetőség arra, hogy a menyasszonyon örökítsük meg ezeket a kiegészítőket, így például az ékszerekről felvétel során készítsünk közeli képeket.

 

Menyasszonyi smink és haj megörökítése

A smink és a frizura fotózása az utolsó lépéseknél kezdődik.

Készítünk képeket magáról a haj megtűzéséről, vagy hullámosításáról, a sminkelés utolsó fázisairól, mint a rúzs, szempillaspirál, szemhéj festék felhelyezéséről.

Készülhetnek közeli képek a használt termékekről és kellékekről, illetve majd közeli képek a már kész frizuráról és sminkről.

Csinálunk igazán közeli képeket a folyamatokról, mint amit a képen is láthattok, illetve távolabbi, leskelődös képeket ajtórésen keresztül.

Ha szeretnétek van lehetőség arra, hogy csináljunk olyan képet, amin hajlakkal fújják a hajatokat vagy fixálóval az arcotokat.

Ha időszűkében vagytok, arra is van lehetőség, hogy nem konkrétan a készítés során fotózzuk le a sminket, frizurát, hanem a végén megkérjük a sminkest/fodrászt, hogy tegyen úgy mintha ezt meg azt csinálná, lövünk pár felvételt és így akár 10 perc alatt le tudjuk fotózni és videózni a főbb mozzanatoka mind a haj mind a smink esetén. Így nem kell várakozni, míg az egyik műveletről a másikig eljut a sminkes illetve a fodrász.

Ez természetesen akkor működik csak, ha nem bánjátok, ha egy kicsit ilyen fake sminkelős, fodrászkodós képeitek lesznek, amit persze csak Ti fogtok tudni. Általában a szépségipari szolgáltatók elég rugalmasak szoktak lenni.

 

Hangolódás Toast és Pezsgőzés

Ha már mindenkin rajta van a hálóing jöhet a pezsgőzés, borozás és a toast a koszorúslányokkal.

Ha szeretnétek ilyet, érdemes már a készülődés legelején bekészíteni, esetleg behűteni a fogyasztani kívánt alkoholt, illetve poharakat, hogy ezzel se menjen már az idő. Ha szeretnéd megköszönni a koszorúslányaidnak, családtagjaidnak az egész esküvő szervezés alatti támogatást, illetve a közös készülődést valószínűleg ez a legjobb alkalom rá egy toast vagy kis ajándékok formájában. Arról nem is beszélve, hogy szerintem nincs annál jobb stresszoldás, mint a barátaink és vagy szeretteink körében történő alkoholizálás. És erre valószínűleg szükséged is lesz.

Lazíts egy kicsit azokkal az emberekkel akik társaságában a legjobban szeretsz lenni. Egy koccintás egy kis sztorizgatással karöltve néhány csúcs közös történettel a múltból, amiken egy jót derülhettek együtt. Így jókedvvel indíthatod az öltözködést és vele életed egyik legfontosabb napját!

Öltözködés

Ahogy a vőlegénynél is, a menyasszonynál is az öltözködésre érdemes a legtöbb időt hagyni, minimum 25-30 percet.

Ha koszorúslányokkal készülődtök, akkor közvetlen a smink és a frizura elkészültét követően lehet csinálni köntösös képeket csinálni, akár ágyon ugrálós, iszogatós, pletykázós képeket.

Az öltözködés a lányok esetében úgy célszerűbb, ha minden koszorúslány, vagy segítő családtag felveszi az ünnepi ruháját és utána együtt segítik a menyasszonyt, éppen ezért érdemes úgy hívni őket a helyszínre, hogy legyen idejük összekészülődni, az öltözködésedig.

Ha jobban szeretnél egyedül készülődni, vagy esetleg anyukáddal, testvéreddel, de lesznek koszorúslányaid is, azt is meg lehet csinálni, hogy a családtagokkal veszed fel a ruhádat és a koszorúslányaiddal pedig csinálunk első pillantásos felvételeket.

Az öltözködés fotózását és videózását általában onnantól kezdjük, hogy a ruha már rajtad van viszont még nincs begombolva. Persze ez sincs kőbe vésve. Volt már menyasszony, akit fehérneműben is fotóztunk, mert ezekkel a privát képekkel kedveskedett a leendő férjének. Ha felvetted a ruhát utána felvételeket készítünk az ékszerek, a fülbevalók, a nyaklánc, a karkötőt felvételéről a cipőbe belebújást és végül a fátyol betűzését is megörökíthetjük.

Természetesen, ha nem egyedül készülsz akkor a segítőid folyamatosan szerepet vállalnak az öltözködésben, leginkább a ruha begombolásánál, nyaklánc felvételénél, illetve a fátyol betűzésénél tudnak segédkezni.

Ez jó alkalom lehet generációs képek elkészítésére, például a nagyiddal, illetve anyukáddal. Esetleg van lehetőség megejteni egy apa-lánya első pillantást is.

Ahogy a vőlegény készülődésénél is említettük, ha nem egyedül készülődsz, akkor a napnak ez a része nem is igazán a ruha felvételéről szól, sokkal inkább azokról a kapcsolatokról, egymás felé fordulásokról és nevetésekről, amik ezalatt az idő alatt esnek meg.

Vőlegény ajándékának, levelének kibontása, Fogadalom írás

Ahogy a vőlegény készülődésnél már meséltünk róla, van lehetőség arra, hogy ha amúgy is készültök egymásnak meglepetéssel, akkor annak kibontását örökítsük meg képeken is.

A saját esküvőnkön Eszter kapott tőlem egy személyes workshop újszülött fotózást a kedvenc baba fotósához. Nagyon örült az ajándéknak, de egy kicsit rosszul érezte magát, hogy ő nem készült nekem ajándékkal, mert nem egyeztettük ezt előre. Ha szeretnéd meglepni a kedvesed, akkor jelezd neki, hogy Ő is készülhessen Neked egy ajándékkal, ne érezze rosszul magát, hogy Ő nem készült ajándékkal, mert nem tudta, hogy Te készülsz Neki.

Az ajándék kibontásakor akár a koszorúslányok is ott lehetnek, persze ezt ti tudjátok, hogy inkább meghittebb, személyesre ajándékot, ajándékozást szeretnétek vagy valami poénos, akár szexibb ajándékkal lepnétek meg egymást.

Illetve van lehetőség a fogadalom megfogalmazására is itt, amit később az első pillantás vagy szertartás vagy kreatív fotózás és videózás során fel tudok egymásnak olvasni. De ha nem is fogadalmat, hanem az aktuális érzéseiteket írnátok le, az is szuper ötlet mert később biztos jó emlék lesz visszaolvasni. Ha ezekből a képekből is választotok az albumba garantáltan nem fogjátok elfelejteni a Nagy nap apróságait sem, amik esetleg az idő múlásával könnyebben feledésbe merülnének. Ennek megörökítésére 5 percre van szükségünk kb. Amennyiben a videóba is beletervezzük, márpedig bele tervezzük 😊 Ilyenkor teszünk Rátok 1-1 mikrofont, hogy a legjobb minőségben vehessük fel a szöveget, amely egy nagyon klassz kiegészítője lehet a videótoknak, hogy ne csak mozgó képek formájában lássátok vissza magatokat a felvételeken, hanem hallhassátok is magatokat! 😊 Amennyiben attól tartanátok, hogy élesben az izgulástól rontanátok és a videóba nyugodt körülmények között szeretnétek felolvasni a szöveget arra is van lehetőség az előkészületek során, viszont akkor erre is kell időt szánni és előre lekommunikálni velünk, hogy kéznél legyenek az ehhez szükséges kellékek.

Menyasszonyi portré

Fontosnak tartjuk, hogy időt szánjunk arra, hogy a sminkelést, frizurakészítést, ruhafelvételt követően készítsünk olyan képeket, amik mutatják a menyasszonyt a nagy napon.

Sokan csak a páros fotózásra helyezik a hangsúlyt, ami nyilván érthető viszont szerintünk igenis fontos, hogy mind a menyasszonyról, mind pedig a vőlegényről készüljenek olyan egész alakos, félalakos ülő és álló képek, amik mutatják, hogy hogyan is néztetek ki az esküvőjük napján. Készülnek képek külön a hajról, sminkről, készülnek képek öltözködéskor a ruháról viszont egybe az összképet ezek a képek adják meg. Ha van 15 percetek ceremóniák előtt, akkor érdemes akkorra időzíteni, mert ebben az időszakban még a haj, smink is tökéletes állapotban van.

 

Csoportképek

 

Milyen képek lehetnek?

  • Tradicionális csoportképek
  • Formális csoportképek

 

Mivel általában előfordulnak csúszások az esküvőkön így érdemes közeli hozzátartozókkal és a koszorúslányokkal a képeket, minél hamarabb megejteni a nap folyamán, hogy az esetleges későbbi kapkodás miatt nehogy valamelyik kimaradjon.

Csinálhatunk általánosa sétálós, egymás mellett állós képeket vagy kanapén ülős, pezsgőzős közös csoportképeket is.

A következő cikk részletesebben az első pillantásról fog szólni.


A képek felhasználása tilos, csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.

+36 30 719 9024

+36 30 338 0748

8083 Csákvár, Jókai utca 22.

VANYUR PRODUCTION © Minden jog fenntartva

Vanyur-Logo-white

Weboldal felhasználási feltételek | Adatvédelem