Első pillantás (Esküvői cikksorozat 4. rész)

Első pillantás (Esküvői cikksorozat 4. rész)

Habár már említettünk apa-lánya első pillantás, koszorúslányok és menyasszony első pillantást azonban általában a köznyelvben az első pillantás fotózása alatt a pillanatot értjük, amikor a vőlegény először látja meg a menyasszonyt.

Mikor legyen?

Vannak párok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy először a ceremónián lássák egymást, amit természetesen megértünk, mivel van egy varázsa annak, amikor a bevonulás alatt látja meg a vőlegény először a menyasszonyt. Azonban, ha még vacillálnátok, hogy maradtok a hagyományos első pillantásnál vagy nyitottak lennétek a ceremóniát megelőző első pillantásra, akkor nézzünk a kettőt egy kicsit egymás mellé állítva.

Első pillantás az ceremónián

  • Tradicionálisabb
  • Nem vesz plusz időt igénybe

Első pillantás a ceremónia előtt

  • Bensőségesebb
  • Rugalmasabb

Ha az első pillantás a ceremónián történik, akkor ott mindne érzelem hat egyszerre, az izgalom, a szerelem, a meglepetés így valószínűleg nagyon megható képeket lehet készíteni még a vőlegényről is, pedig ők általában tartani szokták magukat. Ennek az még az az előnye,hogy nem vesz igénybe többletidőt. Viszont emelett, ha tudjátok, hogy zavar Titeket és nehezebb érzelmet kifejezni, ha sok ember lát Titeket és nem minden vágyatok,hogy a ceremónián történjen az első pillantás, akkor inkább a ceremóniát megelőző első pillantást javasoljuk Nektek. Ez lehetővé teszi, hogy egy kicsit élvezzétek egymás társaságát. Fontos, hogy segítünk kkitalálni a koncepciót, de nem avatkozunk bele a történésekbe, amíg nem jeleztek felénk. Szeretjük az őszinte érzelmeket és ezek akkor fognak kijönni belőletek, ha mi nem lábatlankodunk 😊 Az első pillantás után, szoktuk kérni a vőlegényt, hogy forgassa meg a menyasszonyt, súgja meg neki, hogy mi tetszik rajta a legjobban, egy kicsit romantikázzatok. Ha kettesben vagytok, amikor először meglátjátok egymást, akkor sokkal bensőségesebb, intimebb az egész. Arról nem is beszélve, hogy rugalmasabbak tudtok lenni a menetrend szempontjából is, mert így lehet akár a ceremónia előtt is készíteni kreatív képeket. Ezen kívűl megemlíteném még, hogy jobban lehetővé teszi a két szemszögből történő megörökítést is, ha nem konkrétan a ceremónián történik az első pillantás hanem előtte.

Hol?

Ha a ceremóniát megelőző első pillantás mellett döntötök, akkor a következő kérdés, hogy hol is történjen meg az első pillantás.

Nyilván az időjárástól, a nap állásától is függően segíteni fogunk Nektek megtalálni a legideálisabb helyszínt, viszont, ha már előre szeretnétek gondolkodni, akkor érdemes olyan helyet keresnetek a helyszíneteken, ahol valószínűleg azokban az órákban amikor az első pillantás esedékes teljes árnyék lesz. Ha pedig beltérben gondolkoztok, akkor érdemes fényes, világos falú szobát választani vagy esetleg, ha van akkor egy beltéri lépcsőt. Ugyanis ez a következő pontunk, azaz, hogy nagyon jól tud mutatni, ha van egy ösvény, egy lépcső, amin tud vonulni a menyasszony a vőlegény felé.

Hogyan?

Na de hogyan is történik az első pillantás? Abból kifolyólag, hogy ketten vagyunk, van lehetőségünk arra, hogy egyszerre örökítsük meg mindkettőtök arckifejezését az első pillantás során. Mi mindig két különböző helyen vagyunk, egyikünk a vőlegényre másikunk a menyasszonyra koncentrál, így mindkettőtök szemszögből készülnek felvételek. Amennyiben egy fotós és egy videós van, akkor mind a fotó mind a videó második szögét eljátsszuk még egyszer az első pillantás után.

Ezeket a felvételeket azért raktuk be, hogy lássátok, hogy hogyan is történik maga az első pillantás. Van több opció is arra, hogy a menyasszony, hogyan jelzi a vőlegény felé, hogy mögötte áll és megfordulhat. Általában egyik kezével meg fogja a vállát, vagy két kézzel hátulról eltakarja a szemét, de olyan is lehet, hogy simán mellé sétál. Magára az első pillantás érdemes 15 percet szánni.

 

A következő cikk részletesebben az első pillantásról fog szólni.


A képek felhasználása tilos, csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.

+36 30 719 9024

+36 30 338 0748

8083 Csákvár, Jókai utca 22.

VANYUR PRODUCTION © Minden jog fenntartva

Vanyur-Logo-white

Weboldal felhasználási feltételek | Adatvédelem