6 tipp, hogy a jegyes fotózásotok egy közös élmény legyen

6 tipp, hogy a jegyes fotózásotok egy közös élmény legyen

Sok pár a jegyes fotózásuk esetében kerül először közösen kamera elé, így sokan bizonytalanok abban, hogy mire is számíthatnak egy ilyen fotózás alkalmával, hogyan kell rá készülniük, milyen helyszínt érdemes választaniuk, hogyan fognak feloldódni.

Mi amondóak vagyunk, hogy egy páros fotózás esetében nincs szükség semmi másra csak a párra, a nyitottságukra és szép fényekre.

Minden fotózás alkalmával arra törekszünk, hogy a párnak legyen minél több lehetősége arra, hogy kifejezzék az egymás iránti érzéseiket. A páros fotózások lényege és az elkészült felvételek célja, hogy magatokat, a Ti összenézéseiteket, nevetéseiteket, a saját történeteteket lássátok vissza rajtuk.

Éppen ezért, az eddigi tapasztalataink alapján összegyűjtöttünk hat tippet, ami segítségetekre lehet, hogy igazán olyan páros képeitek legyenek és úgy tudjátok megélni a közös fotózásokat, hogy az inkább szórakoztató, mint feszélyező legyen.

1. Tegyétek személyessé a fotózásotokat!

Ha szóba kerül, hogy szeretnétek páros fotózást, aktuálissá válik a jegyesfotózás vagy éppen a kreatív fotózásotok helyszínén gondolkodtok érdemes elsőként is azt átgondolni, hogy milyenek vagytok.

Van esetleg olyan közös kikapcsolódásotok, érdeklődési körötök, amit szívesen látnátok vissza a képeken? Ami segít nektek feloldódni? Esetleg nagyon szerettek kirándulni, erdőket járni, biciklizni, kempingezni, sütni-főzni, sportolni, lakókocsizni, túrázni?

Vagy ha pihenésre vágytok inkább kicsípitek magatokat, elmentek egy romantikus vacsorára, majd hazaandalogtok a kivilágított szűk kis utcákon? Esetleg jobban preferáltok egy laza, kötetlen, fagyizós, kirakatnézegetős városi randit?

2. Engedjétek el magatokat és ne foglalkozzatok a fotós/fotósok jelenlétével! Legyetek önmagatok!

„Szuper, most öleljétek át egymást! „- „Oké, hogyan?”- érkezik a kérdés gyakran a pároktól. Csak ahogy jól esik. Ahogy egy hosszú, fárasztó nap után átölelitek egymást. Úgy mintha a legnagyobb kincset tartanád a kezedbe. Maradjatok természetesek és tegyétek, ami jól esik. Az ölelés, csók, egy szerelmes pillantás akkor tud hiteles lenni a képeken is, ha valóban az! A fotós dolga, hogy elcsípje ezeket a pillanatokat és higyjétek el, ha esetleg úgy ölelnétek át egymást, hogy az a kép rovására menne fogunk adni irányító instrukciókat. Mivel nekünk is az az érdekünk, hogy a képeitek őszinték legyenek, nincs értelme feszengenetek előttünk, csak legyetek önmagatok.

3. Hidd el, hogy szeret a kamera!

Ez a kijelentés elsőre furcsának tűnhet és rögtön rá is vághatnátok, hogy persze könnyű azt mondani. A fotózás is olyan, mint még sok más tevékenység az életben: a befektetett energia meglátszik az eredményen. Na persze ez nem azt jelenti, hogy úgy kell felfognotok, mint egy koncentrációt igénylő munkát, hisz akkor ellent mondanék annak, hogy a fotózás egy irányított randi, ahol egymás társaságát élvezhetitek és elengedhetitek magatokat. A kulcs sokkal inkább a hozzáállásotok és az elhatározásotok, hogy igenis ahelyett, hogy azt szajkóznátok magatokba, hogy én nem vagyok fotógén, úgyis rossz képek lesznek rólam, inkább megpróbáltok csavarni egyet a dolgon és sokkal inkább úgy felfogni, hogy ez egy lehetőség arra, hogy a másikat boldoggá tegyem és olyan képek szülessenek, amik évek múltával is árulkodnak arról, hogy milyen boldog pillanatokat éltetek már át együtt.

4. Nehéz a feloldódás? Válasszatok olyan helyszínt, ahol otthonosan érzitek magatokat!

Válasszátok azt a helyszínt, ahol a legtöbbet töltitek a közös időtöket, az otthonotokat, a nappalit, konyhát, a kerteteket, a kedvenc kávézótokat vagy egy olyan helyszínt, ahol többször is jártatok már kettesben és a szívetekhez nőtt! A számotokra ismert és szeretett helyszín választása is segít az ellazulásban, minél kevesebb az új impulzus annál könnyebb feloldódás.

5. Segítsetek egymásnak a fotózás során!

A fotózás közben az egyikőtök biztosan nyugodtabb és lazább lesz. Támogassátok egymást egy mosollyal, nézéssel egy bíztató szóval. Dicsérjetek, nevettessétek, bíztassátok egymást. Ti ismeritek a legjobban a másikat, ezáltal Ti vagytok a legnagyobb hatással egymásra. Ti tudjátok a legjobban, hogy a párotokat, hogyan tudjátok feloldani, megmosolyogtatni. Éljetek ezzel a tudással a fotózás alatt is 🙂

6. Bízzatok a fotósban és beszéljetek hozzá!

Ha netalán van valami szépséghiba, amit nem szeretnétek a képeken viszontlátni, vagy ha jobban preferáljátok a bal profilotokat, mint a jobbat, érdemes ezeket is előre lekommunikálni a fotóssal. A megbeszélések során mi mindig rászoktunk kérdezni a pároknál, hogy van-e esetleg bármi olyan érzékeny téma, amit nem szeretnének, ha megörökítésre kerülne. Ez nekünk is nagy segítség, mert így a fotók készítése közben, tudunk több figyelmet fordítani ezekre az apróságokra, és úgy megörökíteni a pillanatokat, hogy azok hűek legyenek hozzájuk, mégis a legjobb önmagukat láthassák vissza.

És, hogy mi hogyan segítünk?

Minden alkalmat kialakítunk és megragadunk annak érdekében, hogy az őszinte reakcióitokat örökíthessük meg.

Csak képzeld el, ahogy a párod a legszexibb hangján súgja a füledbe a kedvenc zöldsége nevét! Akaratlanul is mosolyogni támad kedved, anélkül,hogy bármilyen „csíz” vagy „vizibicikli” szavakat ismételgetnél.

Arra törekszünk, hogy a fotózáson egymás támaszai lehessetek, közösen oldjatok meg feladatokat, amik vagy óriási nevetésekbe fulladnak, vagy hatalmas ölelésekbe, elérzékenyülésekbe. Egy a fő, a feladatok adottak, instrukciókat kaptok, így nem lesztek magatokra hagyva, de mégis mindent úgy és olyanformán valósíthattok meg, ahogy azt kettesben is tennétek.

+36 30 719 9024

+36 30 338 0748

8083 Csákvár, Jókai utca 22.

VANYUR PRODUCTION © Minden jog fenntartva

Vanyur-Logo-white

Weboldal felhasználási feltételek | Adatvédelem